dimarts, 25 de novembre del 2014

Pelut

Pelut és un Lhasa Apso mascle de 12 anys.


Quan va acudir al nostre centre a l’agost de 2013, Pelut estava en tractament a resultes d’una hèrnia discal que l’impossibilitava caminar des de finals del 2012. Degut a la gravetat de la lesió i l’edat de l’animal, el pronòstic era molt dolent. A partir de la primera sessió d’acupuntura i aplicació de calor amb infrarojos a la zona afectada, ja se li van poder abaixar les dosis de corticosteroides.


Dos dies després, Pelut ja havia començat a caminar, tenia més sensibilitat als membres posteriors i podia fer les necessitats sense ajuda, tot i que continuava molt adolorit. 

A principis de setembre, Pelut havia millorat notablement i se li havia reduït la dosi de medicació. A mitjan mes, ja s’aixecava sol, caminava i no mostrava signes de dolor com la curvatura de la columna del principi. Juntament amb les sessions d’acupuntura, es va complementar la dieta amb teràpia ortomolecular i l’estat de Pelut va millorar progressivament


Tanmateix, al mes de març de 2014, Pelut presentava càlculs al ronyó, cistitis, hiperplàsia prostàtica, parodontosi i altres problemes relacionats, que van requerir tractament específic com neteja dental i acupuntura per restablir l’equilibri dels òrgans afectats. Al mes d’agost d’enguany Pelut tornava a estar molt bé.

Tot i això, després de tres mesos sense rebre tractament i en entrar el fred, Pelut ha tingut una recaiguda: creuament de les extremitats posteriors i signes de dolor. Amb el tractament, ha tornat a millorar.

Degut a la seva avançada edat i condició, Pelut requereix tractaments més freqüents, especialment durant els mesos crítics de la tardor i l’hivern. Amb l’acupuntura i la teràpia ortomolecular, l’estem ajudant a mantindre la qualitat de vida que necessita i tots desitgem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada